"Het gaf me een ontzettende kick om er weer te staan"
Marnix Engels over het delen van zijn ondernemers-ervaring met DGA's
"Als je het overzicht weer terugkrijgt kom je altijd goed uit"
Eric van Nooten over helderheid van financiële rapportage
"En dan wordt het opeens duidelijk hoe belangrijk een online personal brand is"
Floris ten Kate over de slag die 50+ers maken om nieuwe onlinekansen te pakken
previous arrow
next arrow
Slider

Het geheim van een goed ”huwelijk”.

Conflictbemiddeling succesvol bij erkenning zakelijk conflict

Conflictbemiddeling alleen succesvol bij erkenning zakelijk conflict

Wij weten het allemaal, zo ingewikkeld is het toch niet? Praten, blijven praten met elkaar. Niet zomaar een gesprekje, maar echt praten, openstaan voor elkaar, proberen elkaar te begrijpen, naar elkaar luisteren, zoeken naar de echte betekenis en bedoeling van wat er gezegd wordt… Ook bij zakelijke conflicten.

Oorzaak conflict achteraf altijd duidelijk..

En toch gaat het keer op keer mis. In privé zijn de echtscheidingen aan de orde van de dag. Tja, achteraf wisten de echtelieden het allemaal precies. We waren elkaar uit het oog verloren, waren te druk met onze carrières, deelden niets meer met elkaar, irritaties werden conflictjes, conflicten werden conflicten, totdat partijen opgesloten zaten in de bekende loopgravenoorlog met als resultaat alleen maar verliezers. Conflictbemiddeling? Daar hebben we nooit aan gedacht.

Zakelijk conflict op de loer?
Het komt wel goed…

Wat in een privé relatie kan gebeuren kan even zo goed ook in onze zakelijke omgeving spelen.
Business as usual, maar ondertussen…… Hoe zit het eigenlijk met de onderlinge relaties in je team, je directie, bij je raad van commissarissen of raad van toezicht, je aandeelhouders. We gaan er maar al te gemakkelijk van uit dat kleine irritaties en probleempjes zich vanzelf oplossen. Niet teveel over praten, niet teveel mee bemoeien. Laat staan daar een issue van maken of erkennen dat er een conflict is. Het komt wel goed.

Zakelijke samenwerking spat uit elkaar

Tot het mis gaat, echt mis gaat. Ik zag het bij de fusie van fysiotherapie praktijken, bij de lang bevriende aandeelhouders van een textielonderneming, bij de maten van een maatschap in de medische wereld en op nog vele andere plaatsen. Samenwerkingen die uit elkaar dreigden te spatten. En waarom eigenlijk? Tja, dat is wat de vele betrokkenen zich achteraf, nadat ik mijn rol als conflictbemiddelaar had afgesloten, ook afvroegen.

Conflictbemiddeling kan pas succesvol worden bij erkenning dat er sprake is van een zakelijk conflict

Geen ruimte voor de essentie

Waar ging het dan mis? Niet met de behandeling van patiënten of de ontwikkeling van nieuwe markten en producten, en ook niet met de afspraken over de inkomensverdeling. Nee, het ging mis omdat in de waan van de dag er geen tijd en ruimte meer was om met elkaar het gesprek aan te gaan waar het echt over zou moeten gaan.

Geen tijd voor communicatie

In ons professionele leven ontwikkelen relaties en zaken zich nu eenmaal niet altijd zoals je zou willen en is samenwerken niet altijd bij voorbaat een succes. Logisch dan ook dat irritaties en conflicten, klein en groot, altijd op de loer liggen. Conflicten die in de kern vaak te maken hebben met steeds grote wordende communicatiestoornissen, waardoor gevoelens als verdriet, boosheid en woede een voedingsbodem krijgen, waar zij maar al te goed in kunnen gedijen.

Recht doen aan belangen alle partijen

En dat is precies waar zakelijke conflictbemiddeling zo’n belangrijke rol kan spelen. Vooral door de negatieve emoties bespreekbaar te maken, samen te transformeren naar wensen en behoeften, te vertalen naar elkaars individuele en gemeenschappelijke belangen en het faciliteren van creatieve oplossingen die recht doen aan de belangen van alle partijen.

Voorwaarde oplossing zakelijk conflict

Zijn er ook voorwaarden voor succes bij een zakelijk conflict? Ja, de erkenning van partijen dat er sprake is van een zakelijk conflict. Al zullen conflicterende partijen vaak een totaal verschillend verhaal op tafel leggen wat de inhoud van het conflict betreft. Een mooi begin van het gesprek, lijkt mij.

Herkenbaar? Dan hoor ik het graag. Wil je eens van gedachte wisselen over een sluimerend conflict of een actuele kwestie en hoe daar mee om te gaan? Neem contact op met 0653 602424, via deze website, of nodig me uit op LinkedIn onder vermelding van ”B4BCoaching & Investments”.

Ruud Kootker, conflictbemiddelaar , interim directeur

“ Klinkt vreemd als je het zo zegt, maar in de vorige eeuw was ik werknemer. Wel met mooie rollen en functies. Vanuit een juridische achtergrond mijn management ervaring opgebouwd in het bankwezen bij wat toen nog Amro Bank heette. Vervolgens aan de basis gestaan van de outplacement dienstverlening in Nederland.  Nauw betrokken bij de oprichting van de branche en beroepsvereniging. Heerlijk periode, maar toen de kans zich voordeed grotere bedrijven te leiden de overstap gemaakt. Met veel plezier de directie gevoerd van Das Rechtsbijstand en later een van de grote divisies van Cap Gemini.”

“En dan de bekende vraag; is dit wat het is? Nee dus, tijd en ruimte voor een totale verandering! Zelfstandig ondernemerschap! Sinds 1999 heb ik lang als interim manager gewerkt voor een breed scala aan opdrachtgevers.  De laatste jaren meer en meer als consultant, coach en vooral als conflictbemiddelaar en mediator. Past ook goed want zeker als interim manager maak je een keur aan problemen en conflicten mee en wat is nu mooier om partijen daarbij te helpen er samen uit te komen.”