"Het gaf me een ontzettende kick om er weer te staan"
Marnix Engels over het delen van zijn ondernemers-ervaring met DGA's
"Als je het overzicht weer terugkrijgt kom je altijd goed uit"
Eric van Nooten over helderheid van financiële rapportage
"En dan wordt het opeens duidelijk hoe belangrijk een online personal brand is"
Floris ten Kate over de slag die 50+ers maken om nieuwe onlinekansen te pakken
previous arrow
next arrow
Slider

Snel zichtbaar en vindbaar op Google met LinkedIn hashtags

zichtbaar op google via linkedin hashtags

Als ondernemer wil je dat je bedrijf snel zichtbaar en vindbaar is op Google. En liefst op pagina 1. Zonder hoge kosten, dus bij voorkeur organisch. Goede content helpt daar bij. Dat is niet nieuw. Wel nieuw is dat Google sinds kort de posts op LinkedIn van jou en die van je medewerkers indexeert. Hashtags gekoppeld aan je post op LinkedIn helpen je daarbij. Daar kan je snel je zichtbaarheid mee verbeteren! Hoe dat voor ons werkt laat ik je graag zien.

Vindbaar op expertise

Het is voor ons als coachingsplatform (B4BCoaching&Investments) niet eenvoudig om snel langs organische weg de gewenste positie op Google te krijgen. Tenminste als je de doelstelling hebt om op de expertises van de aangesloten ondernemerscoaches gevonden te worden. En dat willen wij, immers de veelheid aan hoogwaardige expertise-gebieden zijn het kapitaal en de toegevoegde waarde van B4BCoaching & Investments. Dat is ons onderscheidend vermogen.

Kwantitatieve concurrentie

Tussen de duizenden coaches (120.000 resultaten op zoekopdracht ‘’ondernemerscoach’’) vinden wij onze weg naar boven. Dat doen we sinds drie maanden via interessante blogs van onze ondernemerscoaches; allen DGA’s en/of experts met een track record. Op werkgebieden zoals bijvoorbeeld Funding, Bedrijfsanalyse, Faillissement, Businesscoaching, Mediation, Human Resources, Retail, Sales, LinkedIn Marketing etc. etc. Ja we hebben zelfs een wijnexpert in ons midden.

Onlangs nog plaatsten we een blog van Eveline van Sandick over de werving van bijvoorbeeld vrouwelijke medewerkers ‘’Met alleen m/v boven de vacaturetekst kom je er dan niet’’. Of de blog van Louis Noordam over ‘’Bedrijfsanalyse, de basis voor een kansrijke toekomst’’.

En ja, die blogs worden door Google geïndexeerd. Gelukkig maar! Maar het duurt even voordat we langs deze weg op een acceptabel ranking niveau komen.

zichtbaar worden op Google via LinkedIn posts en hahtags

Snel resultaat via posts met ##’s op LinkedIn

Wat doen wij er aan om wel snel via Google gevonden te worden?
Sinds kort indexeert Google ook alle posts of status updates die je op LinkedIn in je timeline plaatst. En dat is voor ons het instrument voor versnelde zichtbaarheid. Concreet:

  1. wij plaatsen korte posts (kort bericht op LinkedIn, zie voorbeeld)
  2. die linken naar de blogposts van onze ondernemerscoaches.
  3. we maken daarbij slim gebruik van hashtags (##)

En dat werkt! Hoe dat komt? Door de goede communicatie tussen Google en LinkedIn.

Indexatie op Google pagina 1

Posts plaatsen we iedere week. In het voorbeeld de post waarin ik de blog van Anthony Hoogeveen, onze Fundingspecalist, onder de aandacht breng. Het resultaat is een indexatie op Google pagina 1. Op pagina 2 van dezelfde zoekopdracht zijn we zichtbaar met de website B4BCoaching & Investments. Dat moet wel veranderen;)

Coaching op slimme inzet van hashtags

Wil je ook snel zichtbaar en vindbaar zijn op Google met LinkedIn hashtags? Wil je nu ook snel een goed resultaat op Google realiseren? Vraag dan je medewerkers om ook online ambassadeur van je bedrijf te worden. Dat kunnen ze doen door relevante berichten met links naar relevante content vanuit je bedrijf op LinkedIn te plaatsen en/of te delen. Coach ze op de slimme inzet van ##’s. Dat draagt versneld bij tot de zichtbaarheid van de blog en dus ook van je bedrijf!

Hecht je waarde aan een professionele online vind- en zichtbaarheid? Maak dan gebruik van de mogelijkheden van LinkedIn. Het loont!

LinkedIn coach en inspirator Floris ten Kate

Mijn rol van LinkedIn – en Ondernemerscoach, Businesscoach en Inspirator vul ik in vanuit een jarenlange ervaring binnen reclame- en marketingomgevingen. Ik zag al snel in dat LinkedIn bijzonder is; het biedt de unieke mogelijkheid om bedrijfs- en persoonlijke businessdoelen te combineren. Personal branding in combinatie met marketing- en salesactiviteiten zijn daarin een belangrijke component. Graag kom ik hierover met je in gesprek; in de fysieke wereld of direct online. Ik ben eenvoudig te bereiken via 0653 602424 of via onze site. En connecten op LinkedIn is natuurlijk ook een goede mogelijkheid.